Za lepak je potrebno
1. šest velikih kašika belog sirćeta
2. 4 paklice želatina
3. 1 kafena kašičica arome po volji
4. 16 kašika vode ili koliko piše u uputstvu o pripremanju na kesici želatina
Priprema
Sipati sirće u šerpu i pustiti da provri , pa staviti želatin koji je bio rehidriran sa 16 kašika vode . Mešati dok se želatin skroz ne otopi , skinuti sa vatre i sipati ekstakt po želji ( vanila , mentol , jagoda ..... )
Kada se ohladi ali još ne počne da se želira premazati zadnju stranu odštampanih markica u tankom sloju . Posle sušenja od 24 časa izseći markice i koristiti ih isto kao i one iz pošte ..... Možete navlažiti jedan sunđer za sudove i staviti na tanjir , pa neka deca deca njega koriste za vlaženje zadnje strane markica umesto jezičke metode .....
Preostali lepak možete sipati u posudu i zatvoreno u frižideru može ostati mesec dana . Da ga ponovo koristite samo ga otopite nad parom .
Lepak za papirir-maše
Za lepak je potrebno1. voda
2. brašno
3. so
Priprema
Za lepak , potreban vam 1 deo brašna na oko 5 delova vode. Prvo stavite 4 dela vode u lonac na štednjak da provri . Dok čekate , pomešajte 1 deo brašna 1 deo tople vodoe kao za puding . Mešati sa žicom smesu žustro da se uklone grudvice.
Kada voda počne da kipi, polako umešajte u vodu i mešavinu brašna . Dobro izmiješajte i pustite da vri 2-3 minuta. Trebali bi dobiti glatka smesu veće gustine od testa za palačinke. Ako je potrebno, možete dodati više vode ili brašna u malim količinama , dok ne dobijete željenu gustoću. Sada možete dodati kašiku-dve soli u vašem Zalijepi smjesu protiv buđi .
Mora u frižider .
Malo slika za dekupaž sa Graphicsfairy
Uživajte sa svojiom decom u igri!
Ovaj lepak je dobar i za dekupaž :D
ОдговориИзбришиMoram probati ovih dana , hvala za ideju ! :-)
ОдговориИзбришиNama je lepak stojao 2-3 godine, ali ne u frižideru, i oped nam je služio =) =D
ОдговориИзбришиSuper , verovatno sirće konzerviše smešu . Hvala za poruku !
ОдговориИзбриши