среда, 27. април 2011.

Savijanje salveta za svečani sto


link prema Napkin Folding Guide . com
Očarana sam ovom temom u poslednje vreme . Našla sam puno dobrih uputstava sa slikama ali Napkin Folding Guide .com kao i Weding Details. com mogu toplo preporučiti kao najbolje .

 link prema uputsvima  za savijanje salveta sa Wedding Details.com

Malo o Bontonu vezanom za korišćenje salveta pri svećanim prilikama .
Salvete od platna , nisu bebeće portikle .
Pravila nalažu da je pre jela savijete u pravougaonik i stavite na krilo s otvorenom stranom ka telu , tako da nakon brisanja usta prljavština uvek ostane u unutrašnjosti salvete .
Nikako se ne vezuju oko vrata!
Pri ustajanju od stola tokom obroka,salvetu odlažete na naslon za ruku, a ukoliko je stolica bez toga onda na naslon iza ledja.
Po povratku, salvetu vraćate na krilo, gde je sve vreme obedovanja i bila.

Po zavrsetku, salvetu savijte na 4 dela i odložite na levu gornju stranu tanjira , po mogućnosti tako da bude vidljiv čisti deo .
To je, pored položaja ejscajga u tanjiru, takođe znak za konobara ili domaćina da ste završili obrok.                  Ovde je izbor  slika onih savijanja  koji se meni dopadaju sa linkovima do tutoriala .
Na prvom mestu  je lotos ili ruža i može se napraviti od debljih papirnih salveta ili od dve od onih  tankih jednoslojnih . Lepo izgledaju i prilično ih je lako napraviti .  Jedino što je gostima žao da ih koriste i odviju pa ostanu musavi .


salveta savijena kao lotos ili ruža 

Savijanje salvete kao košulja i kravata je na drugom mestu . Ovo sam radila  više od novčanica , ali može da se primeni na salvete .
salveta savijena kao košulja i kravata

Savijanje novčanice u polo majicuNa trećem mestu je zeka naravno !
Savijanje salvete u obliku zeke
Uživajte savijajući drugari !

Novogodišnja jelka sa moco-choco.com


Poklon za vas novogodišnji i božićni  prsten za salvete !


3 коментара: