субота, 16. јул 2011.

Domaći korneti za sladoled

 Svideli su mi se kolači koje sam probala kod kume mali korneti punjeni sa smesom za kuglice rafaelo , snikers , nutela , čokolada . Jednom smo ih i mi kupili  ali sam htela da ih napravim sama jer ih svi toliko volimo . Korneti za sladoled u domaćoj radinosti , ovo je dobro čuvana tajna koja je ipak procurila  . Kako se prave slatki fišeci za sladoled kući .


Potreban materijal:
1/8 litra vode
125gr šećera
25gr masti
125gr brašna
pola kašičice cimeta
2 jaja
Priprema:
Vodu prokuvati sa mašću i šećerom i ostaviti da se ohladi . Brašno pomešati sa cimetom i prosejati , pa onda kašiku po kašiku dodavati u ohlađenu slatku vodu i mutiti . Dodati jaja i umutiti u glatko , žitko testo . Testo se peče u aparatu za galete , sipa se tanak sloj i ostavi da se peče dok ne porumeni . Kada su pečeni , brzo ih izvaditi iz aparata i uviti u fišek . Krajeve ohlađenih korneta umočiti u rastopljenu čokoladu i ostaviti da se stegne . Po želji kornete puniti sladoledom ili ulupanom pavlakom . Prazne kornete čuvati u limenoj posudi .
recept sa MOJE GRNE
Još jedan recept navodno maznut od poslastičara
MAJSTOR Laletov recept za kornet
 Potreban materijal:
10 kg brasna
12 jaja
4 kg secera
2 margarina
7 lit.vode
2 lit.mleka
Priprema: 
Umesiti testo malo čvršče nego za palačinke . Peći u aparatu za galete ili u tiganju koji je premazan margarinom pre svakog sipanja testa . Tanko , tanko se maže četkom ili se razmaže kašikom . Dok je još vruće oblikuje se u kornet , cigaru ili posudu . Dole je link ka tutorijalu .

Izrada dekorativnih korpica, cigareta i fišeka


lično moj patent za rolanje  korneta - drvene štipaljke na pravim mestima

njami njami

testo ovako izgleda

deda puni svoju korpicu

ovako se radi bez aparata za galete


     

4 коментара: