Badnje veče je pravo vreme za dobru riblju čorbicu . Kažu to je tajna alasa a ja kao ćerka jednog takvog mogu vam i odkriti recept . Moja deca baš i ne vole čorbu zbog kostiju i očiju sa ribljih glava što vire iz tanjira pa i ljutine , pa sam morala da kuvam DEČIJU RIBLJU ČORBU BEZ KOSTIJU .
recept :
3 veća luka samleti u blenderu sa 2 čaše vode . Uliti u lonac sa duplim dnom zajedno sa 500 ml soka od paradajza , vegetom i alevom paprikom . Ostaviti da se krčka 30 minuta . Ubaciti filete ribe (som) i kuvati još 30 do 60 minuta . Meso ne sme da se raskuva i čorba treba svo vreme da krčka . Služiti uz kuvanu testeninu .
recept :
3 veća luka samleti u blenderu sa 2 čaše vode . Uliti u lonac sa duplim dnom zajedno sa 500 ml soka od paradajza , vegetom i alevom paprikom . Ostaviti da se krčka 30 minuta . Ubaciti filete ribe (som) i kuvati još 30 do 60 minuta . Meso ne sme da se raskuva i čorba treba svo vreme da krčka . Služiti uz kuvanu testeninu .
slika sa vojvodjanskakuhinja.blogspot.com gde ima jedan odličan recept pa pogledajte kada kliknete na sliku
Vidite i ovde primer pravog majstora .......
Нема коментара:
Постави коментар