петак, 22. фебруар 2013.

Kako protiv Aflatoksina

 ..."  Sine , pazi da ti u kafiću neko ne sipa mleko u kafu ! ".... Glavna fora ovih dana ...

      Malo je reči da sam se prepala kao i svaka majka . Mleko otrovano !!!! Moja deca piju dosta mleka kao i svi ukućani . Panika ! Smirila sam se tek posle dobrog informisanja .
Alfatoksin je prirodni toksin koji proizvode gljivice na kukuruzu tokom sušnih i toplih godina . Krave  koje se hrane takvim kukuruzom ga luče u mleko  .  Alfatoksin opstaje u mleku ali ne i u mlečnim prerađevinama gde se razgrađuje u procesu fermentacije . Meso takođe ima određeni procenat u  najvećoj meri u iznutricama , a pre svega u jetri  . Određene imunološke studije sugerišu da povećanje unosa svežih biljnih namirnica poput šargarepe, celera i peršuna ublažuje štetne uticaje aflatoksina na zdravlje ljudi . No pročitajte sve opširnije kada kliknete na natpis ispod slike  . 

Aflatoxin b1 3d structure

Aspergillus


Dakle pravimo  Englesku salatu protiv uticaja aflatoksina

sastojci su :

1/2kg kupusa ,
1 praziluk ,
4 srednje šargarepe ,
1 manji celer ,
sok od limuna ,
1 pavlaka ,
200g majoneza ,
soli po ukusu

priprema :

Izrendati kupus, šargarepu  i celer. Praziluk  naseckati na rezance.
Sjediniti svo povrce sa  pavlakom , majonezom  pa  posoliti  . 


Нема коментара:

Постави коментар