петак, 11. октобар 2024.

Слово Г

Мала беба, по имену Гаша, одлучила је једног дана да започне своју каријеру звучних експеримената. Седела је у свом креветићу и једино што је могла да каже било је једно велико "Гууу!"

Све је почело с тим "Гууу!" – звуком који није значио ништа посебно, али беба Гаша је мислила да је најпаметније створење на свету. Замисли њеног тату како чује то "Гууу" и узвикне: „Ооо, па наша беба већ прича!“ А мама се смеје јер зна да је то само почетак.

Време је пролазило, а Гаша је прешла на напредније варијанте "Гууу". Једног дана, док је тата покушавао да је нахрани кашицом од броколија (која баш и није мирисала на победу), Гаша је рекла: "Гррр!"

"Гррр" је био њен начин да каже: "Не, тата, дај ми нешто боље од овога!" Тата се смејао, али је схватио да је његова мала Гаша све бучнија и одлучнија.

Године су прошле, а мала беба је постала дете. Једног дана, док је тата радио у башти, Гаша је пришла и рекла: "Градиш?" Тата је изненађено погледао и рекао: „Па, добро, први пут смислено питање са словом ‘Г’!“

И тако је почело. Гаша је почела да говори све више речи са "Г". Тата је био поносан, мама одушевљена, а Гаша? Па, она је већ сањала да ће постати градитељ великих градова.

Када је Гаша коначно постала првак, имала је један тајни план. Хтела је да се одмах представи учитељици својим омиљеним словом "Г". Чим је учитељица рекла: "Добро јутро, децо!", Гаша је скочила и викнула: "Гуд моооорниг!" (мислећи да је баш паметна јер зна енглески).

Учитељица се насмејала и рекла: „Па добро, видим да овде имамо једног малог генија!“ А Гаша је са поносом седела у својој клупи, знајући да је њено "Гууу" сада еволуирало у праве речи попут "градиш", "гриз", и "геније".

И тако је слово "Г", које је некад било само један мали "Гууу", постало део великих речи и важних разговора. А Гаша? Па, она је одрасла у праву госпођицу која је знала да без слова "Г", не би било ни говора, ни грађења, ни генијалних идеја.

И на крају, шта можемо рећи? "Генијално!"


 

Нема коментара:

Постави коментар