четвртак, 28. новембар 2019.

Kako napraviti predivo od majice

Skoro sam naišla na genijalnu ideju sečenja majica u predivo bez  čvorova i gomilu divnih ideja šta napraviti od toga. Izgleda da je dosta popularna tema.
Lepo su iskoristili logiku izvlačenja najduže moguće dužine niti iz jednog komada tkanine. Podsetilo me na dečji trik kada se šaljivdžija  opkladi da može da se provuče kroz list papira formata  A4. Pa ga onda makazama oblikuje u dugu traku povezanu na krejevima kroz koju se može provući kao ovaj mališan dole sa teachbesideme.com.


https://teachbesideme.com/harry-houdini-magic-tricks-for-kids/



Može se lako od ovog materijala svašta korisno  napraviti. Najbolje od svega je što se sve može brzo završiti bilo da se hekla, štrika ili tka jer je materijal kabast. Posebno dobro za nas koji volimo brze rezultate.

Starih majica uvek ima i dobro je nešto korisno uraditi sa njima.Ovo funkcioniše i sa nogavicama farmerica takođe. Lepo je  i ekološki osvećeno.

Najbolje su majice koje nemaju bočne šavove i štampu. Kada odsečemo deo ispod rukava dobijamo cilindar i možemo krenuti na rezanje trake.

 Jedan metod dobijanja prediva  je sečenje  kontinuirane trake u spiralu.


https://patronestrapillo.blogspot.com/p/como-fabricar-trapillo-casero.html



Drug metod kao što predlaže patronestrapillo.blogspot.com je polaganje cilindra koji je ostao kada se uklone rukavi i porub  na  ravnu podlogu zatim  presavijanje i sečenje paralelnih traka ali ne skroz do kraja jedne strane. Kasnije se seče ono što je ostalo povezano i to horizontalno da bi se  odvojila  neprekidna traka. Pravi pamuk dobro podnosi ovaj postupak. Od širine traka zavisi po logici i debljina prediva.

3 Ideje za upotrebu prediva od majica



Korpice za odlaganje  sa sweetandknit.blogspot.com
Korpica za mačku  sa eilentein.com

http://www.eilentein.com/2012/05/pesa.html

kućne papuče sa predivom od majice sa fabartdiy.org

https://fabartdiy.org/crochet-t-shirt-yarn-house-slipper-free-pattern/

Ovo su moji favoriti za sada , šta bi vi voleli da napravite?

Нема коментара:

Постави коментар